Batu kalsium buah pinggang Diet - Bagaimana untuk menghilangkan batu buah pinggang Naturally

Batu kalsium buah pinggang Diet - Bagaimana untuk menghilangkan batu buah pinggang Naturally

Bagaimana fikiran kamu, cuba diet batu kalsium buah pinggang? Kebanyakan penghidap penyakit ini telah mencuba minum air yang banyak. Tetapi yang benar adalah bahawa beberapa batu karang adalah semata-mata terlalu besar untuk dibuang dengan 'air'.

Oleh itu, langkah seterusnya adalah untuk cuba menggunakan makanan biasa dan diet anda untuk menghapuskan batu karang secara semula jadi.

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari beberapa rahsia tentang mengubati penyakit biasa ini secara semula jadi.

A Diet kepada Pas a Stone Buah Pinggang

Apabila kebanyakan orang berfikir tentang berapa banyak air yang mereka minum, mereka gagal untuk mengambil kira bahawa banyak makanan yang mereka makan mengandungi air. Sebagai contoh, serat larut air telah menjadi salah satu mata pelajaran yang paling hangat ketika datang untuk kesihatan anda.

Yang benar adalah bahawa terdapat beribu-ribu manfaat untuk kekal terhidrat. Malangnya, hanya kira-kira 10-15% daripada semua rakyat Amerika air yang mencukupi. Salah satu akibat yang nyahhidrat boleh membangunkan batu kalsium dalam buah pinggang anda.

Berikut adalah beberapa makanan dan ubat-ubatan untuk membantu anda lulus mereka dengan cepat.

Kalsium Kidney Stone Diet Tips

1. Jelas sekali, anda perlu terus minum air. Ia akan disyorkan bahawa anda minum air suling untuk mengurangkan peluang untuk menambah komposisi batu anda. Air suling adalah mineral percuma.

2. Elakkan semua makanan yang pedas! Makanan pedas dikaitkan dengan pembentukan batu.

3. Elakkan minum minuman dengan kafein di dalamnya.

4. Cuba untuk makan sekurang-kurangnya 3 buah-buahan sehari kerana kandungan serat larut air mereka.

5. Cuba untuk makan sekurang-kurangnya 5 sayur-sayuran setiap hari kerana kandungan serat larut air mereka.

6. Sayur-sayuran yang mengandungi klorofil telah membantu untuk mengepam buah pinggang. Oleh itu, adalah penting untuk makan banyak bayam, asparagus dan pasli.

7. Anda juga perlu menukar kepada semua bijirin penuh dan cuba untuk makan bijirin dengan kandungan serat yang tinggi (sekurang-kurangnya 3 gram setiap hidangan).

8. Minuman soda diet? Satu kajian baru menunjukkan bahawa minum beberapa jenis soda boleh membantu membubarkan beberapa jenis batu. Ketahui lebih lanjut tentang perkara ini pada laman web kami.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar