Top 10 Kegunaan Perubatan Castor Oil - Cari Bagaimana ia Menyokong Kesihatan Anda dan Kesejahteraan

Top 10 Kegunaan Perubatan Castor Oil - Cari Bagaimana ia Menyokong Kesihatan Anda dan Kesejahteraan

Kegunaan perubatan rentang minyak jarak sepanjang sejarah. Seawal zaman Mesir purba, minyak yang telah pun didokumenkan untuk kegunaan perubatan. Di samping itu, ia telah direkodkan untuk merawat penyakit tertentu Di India, dalam perjalanan pulang hingga 2000 SM, berdasarkan maklumat daripada New World ensiklopedia.

Hari ini, minyak kastor digunakan secara meluas dalam rawatan pelbagai penyakit. Walaupun tidak digunakan secara meluas dalam perubatan arus perdana, ia dianggap sebagai ubat alternatif yang boleh membantu anda secara semulajadi menyembuhkan pelbagai jenis keadaan kesihatan - 10 yang paling biasa termasuk:

Sembelit - Minyak Castor adalah julap yang terkenal. Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA) sebenarnya memperakui minyak jarak sebagai over-the-kaunter, "umumnya diiktiraf sebagai selamat dan berkesan" julap yang boleh anda gunakan untuk sembelit kronik dan cirit-birit.
Buruh Induksi - Untuk beberapa tahun, minyak kastor semula jadi telah digunakan untuk merangsang induksi buruh. Secara tradisinya diberikan oleh bidan, ia dimakan oleh ibu hamil untuk mencetuskan kelahiran sebelum bersalin.
Radang - minyak ini mempunyai ciri-ciri anti-radang yang menjadikan ia satu rawatan berkesan untuk selaran matahari, luka-luka kecil, dan mudah terkena jangkitan pada kulit.
Limfa Masalah - Satu kegunaan perubatan penting minyak adalah dalam mempromosikan aktiviti limfa, yang merupakan kapal utama yang mengambil toksin dan bahan buangan daripada badan. Ia menghapuskan kesesakan limfa dan membantu meningkatkan metabolisme badan anda.
Gangguan kulit - Minyak bertindak sebagai emolien semula jadi yang menghidrat, melembapkan dan meremajakan kulit anda. Jika anda mempunyai kedutan dan lingkaran hitam di bawah mata anda, minyak kastor membantu anda untuk menghilangkan ini dan menjadikan kulit anda licin dan lembut. Manfaat penyaman kulit minyak juga membantu mengurangkan kemunculan jerawat, ekzema dan lain-lain masalah kulit yang berkaitan.
Kehilangan rambut - Di sini, minyak adalah penyelesaian alternatif kepada keguguran rambut. Ia membantu menggalakkan pertumbuhan rambut pada orang yang mengalami kebotakan dan keguguran rambut. Minyak ini menjadikan rambut lebih tebal, lebih kuat dan penuh dengan kehidupan.
Saraf sciatic Sakit - Sciatica, yang menjejaskan saraf sciatic anda dan mempunyai ciri-ciri dengan sakit di bahagian bawah belakang, punggung, paha, betis dan kaki, juga merupakan salah satu masalah kesihatan dirawat. Jadi, jika anda mengalami gejala sciatica, pertimbangkan untuk menggunakan minyak kastor untuk rawatan.
Tumor dan Sista - minyak ini adalah ubat tradisional untuk tumor, sista, dan bengkak-bengkak lain di kulit. Ia digunakan secara luaran untuk mengurangkan atau membubarkan tumor dalam badan.
Jangkitan kulat - minyak mengandungi asid undecylenic, yang melawan kurap, yis dan jangkitan kaki makan air.
Arthritis - Ciri-ciri anti-radang minyak kastor menyembuhkan sendi artritis dan otot dan di mana sahaja di dalam badan anda yang memerlukan kelegaan sementara.
Ini hanya 10 satu kegunaan perubatan yang paling kerap minyak ini. Tetapi dalam realiti, senarai seterusnya sebagai minyak yang terus digunakan dalam banyak penyakit dan keadaan kesihatan. Jika anda mengalami mana-mana syarat yang disenaraikan di atas, mengapa tidak anda mempertimbangkan untuk menggunakan minyak hari ini dan mula merasai manfaat penyembuhan minyak organik ini?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar