Pernafasan Masalah dan bagaimana untuk menyelesaikannya Tanpa Sebarang Perubatan

Pernafasan Masalah dan bagaimana untuk menyelesaikannya Tanpa Sebarang Perubatan

Banyak masalah pernafasan secara amnya dianggap disebabkan oleh kekurangan oksigen. Saluran udara anda mungkin sempit, anda mungkin mempunyai lendir di dalam saluran pernafasan, mungkin dalam paru-paru, menyekat jumlah oksigen yang masuk ke dalam darah.

Tetapi, saya akan bertukar idea yang di kepala.

Menurut Dr Buteyko, seorang pengamal Rusia, anda bermula dalam perjalanan evolusi anda di muka bumi ini dalam suasana kepekatan tinggi tahap karbon dioksida.

Seperti yang anda berkembang selama ribuan tahun, telah menjadi lebih digunakan untuk kepekatan yang lebih rendah, tetapi masih anda perlu karbon dioksida dalam jumlah yang agak tinggi.

Apabila tahap ini jatuh ke tahap yang kritikal rendah, anda mula mengalami kesukaran bernafas. Mungkin sesak di dada anda, mungkin satu kesukaran membimbangkan dalam lukisan dalam nafas.

Menakutkan walaupun iaitu, ia adalah semata-mata badan anda menutup bekalan oksigen untuk beberapa ketika, untuk membenarkan tahap karbon dioksida untuk keluar mencari rezeki.

Tiada siapa yang meninggal dunia akibat serangan asma sebelum penggunaan kortison. Masalah seperti asma tidak mengancam nyawa kecuali, dengan penggunaan berterusan kortison, buah pinggang anda tidak lagi mengeluarkan bekalan anda sendiri.

Jadi bagaimana anda menangani masalah pernafasan anda tanpa kortison?

Ia benar-benar mudah. Anda belajar untuk menahan nafas anda. Mula untuk melakukannya setiap hari dan berhenti sebaik sahaja ia mendapat tidak selesa. Lebih banyak anda berlatih, semakin lama anda akan dapat dengan selesa tahan nafas anda.

Kemudian apabila anda mengalami permulaan yang sesak di dada atau asma anda, anda hanya tahan nafas anda selama yang anda boleh. Tahap karbon dioksida anda meningkat, dan masa ini menakutkan dihalang.

Satu lagi cara untuk mencapai matlamat ini adalah untuk mendapatkan beg kertas dan tahan di muka anda. Dengan bernafas udara yang sama berulang kali, anda mencapai keputusan yang sama.

Tetapi, dengan belajar untuk menyelesaikan masalah pernafasan anda dengan menahan nafas anda, bermakna anda tidak akan dapat ditangkap tanpa bantuan di tangan.

Apabila orang mendapatkan konsep ini sekitar kepala mereka dan mula untuk mengamalkannya, mereka gembira memberitahu saya tentang pengalaman mereka.

Cuba selesaikan masalah pernafasan anda setakat ini cara yang paling mudah, paling murah dan paling sihat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar